1 doboz olajos makréla ( 10-12 dkg.)
1 doboz olajos darabolt tonhal
1 doboz olajos hering
1 tégely vajkrém
1 citrom leve
1 -2 teáskanál mustár
csipet só
késhegynyi bors
2 keményre főzött tojás
A halkonzervekről egy kis tálkába leöntöm az olajat, a halakat villával összetöröm, a tojásokat is összetöröm villával, összekeverem a hallal, teszek hozzá az imént leöntött olajból egy keveset, sózom borsozom, hozzáöntöm a citrom levét, a mustárt hozzákeverem, és a natur vajkrémmel elkeverem. Jól zárható edénybe teszem ( egy része például belefér a vajkrémes doboza:) Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítós kenyérre kenve a legjobb.
Vagy mártogatósként ehető, csíkokra vágott karalábéval, sárgarépával, uborkával.
Ha nem teszek bele kemény tojást, akkor a megkent kenyérre lehet egy- egy tojás szeletet tenni, és hajszálvékonyra vágott, hámozott citromkarikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése