Főzés az alapoktól

Amikor én voltam 19-20 éves, és készültem otthonról Szegedre költözni, akkor leültem nagyanyámmal meg anyámmal a verandán, elővettem a regiszteres füzetet, és névsorba rendezve elkezdtem leírni az általam kedvelt ételek receptjeit. A pontos mennyiségeket, hogy, mennyi az a csipet só, kanál cukor. Jól jöhet még ez a tudomány a saját gyerekeimnek is. Nekik írom ezt a blogot, meg mindenkinek, akinek nincs lehetősége megkérdezni az anyukáját, hogy hogy is kell ezt csinálni?

2025. április 16., szerda

Kókusz kocka

›
 Kókusz kocka A tésztához: 8 dkg margarin 20 dkg porcukor 2 db tojás 1 ek méz 2 dl tej 1,2 dkg sütőpor 40 dkg finomliszt 30 x27 cm tepsi,  1...
2023. június 23., péntek

Kovászos töltött káposzta

›
 Ugyanúgy csináld, mint a kovászos uborkát! Én a tiszta, kapros-sós-kovászos ízt szeretem, így nem teszek bele fokhagymát, borsot, tormát, m...
2022. december 23., péntek

Bélszín Sztroganoff módra

›
 Minden hozzávalót készítsünk elő, vágjuk fel, porciózzuk ki, sorakoztassuk fel a tűzhely mellett. Aztán már csak össze kell rakni... Hozzáv...
2019. augusztus 11., vasárnap

Sült csokis banán

›
Nem, nemcsak egyszerűen megsütöd, és nem is a kifejezetten sütési célra termelt banánról van szó! szóval kell hozzá személyenként 1 banán...
2019. február 28., csütörtök

Libasült

›
A liba egy mérges madár- mondta egy nagyon kedves orvos ügyfelem.  Nem nagyon tűr meg más jószágot maga körül, ugyanígy viselkedik a libazsí...
2 megjegyzés:
2018. szeptember 8., szombat

Bécsi szelet

›
Lánykori nevén  Wiener Schnitzel. Borjú hús kell hozzá. Nem valóságtól elrugaszkodott vágyálom már manapság, hogy borjúhúshoz hozzá lehe...
1 megjegyzés:
2016. december 31., szombat

Mit ne együnk január elsején?

›
Követve a népi hagyományokat egészen biztosan boldog új évünk lehet. Feltéve, ha az év első napján nem eszünk csirkét, tyúkot,  vagy bármi...
4 megjegyzés:
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése

Magamról

Saját fotó
bluemoon
Jelentés az én világom közepéről.
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.