2009. április 10., péntek

Húsvéti sonka

Ami valójában csülök.

1 szép füstölt hátsó sertéscsülök
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
teáskanálnyi szemesbors
kb 10 tojás
annyi víz, ami ellepi a fazékban

Az egészet beteszem a fazékba, ráöntöm a hideg vizet, és lassú tűzön kb. 3 óra alatt megfőzöm. Persze a tojásokat a fővés kezdete után kb 20 perccel kiveszem.
Kicsit hagyom hűlni, majd kiveszem a léből, és erőteljes csavaró mozdulattal kiveszem belőle mind a két csontot. Műanyag fóliát veszek elő, és szorosan beletekerem a még forró csülköt. Hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

Kibontás után, igen éles, frissen fent késsel szép vékonyra elszeletelem. A sonkalében főtt tojást megpucolom, felszeletelem és retekkel, tormával, friss foszlós kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése