2009. október 2., péntek

Szilvalekvár

Szilva
cukor
fahéj
1,5 dl 10 % ecet


A megmosott, kimagozott szilvát lecukrozom, és megszórom őrölt fahéjjal. A gáz sütőbe egy nyolc literes fazék befér, azt megtöltöm legalább 4/5 részig a lecukrozott szilvával ( legegyszerűbb ebben az edényben lecukrozni a szilvát) összekeverem az ecettel, és kis lángra állított sütőbe teszem. 6-7 óra alatt szépen megfő. Nem kell lefedni, nem kell kavargatni, nem ragad le, nem csapkod.

Amikor kész, akkor kimosott, megszárított üvegekbe szedem, lezárom, egy -kétszer fejre állítom, hogy a bent rekedt levegő a forró szilván haladjon át, és így csírátlanodjon, majd egy konyharuhákkal kibélelt hűtőtáskába teszem, ez lesz a száraz dunszt. Két nap múlva a helyére teszem a kamrában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése