2009. október 24., szombat

Szilvával töltött csirekcomb

6 nagyobbacska csirke felsőcomb
6 szem szilva Ha nincs friss, akkor aszalt szilva, de ezt előtte célszerű egy kortynyi vörösborba áztatni egy-két órára

frissen őrölt bors
fogpiszkáló
egy leheletnyi olaj
két fél alma
egy rozmaring ág kb. 10 centis


A csirkecombokat kicsontozom, a hús két végén még nyitok a szeleten, hogy hosszabb legyen: azaz a kiterített combon a húst kicsit bevágom, de nem vágom végig, hogy leváljon róla a vágás eredménye, hanem éppen a széle előtt megállok a késsel, és kihajtom. A kiterített combot sózom, borsozom, és a kimagozott, félbevágott szilvát beletekerem. Azaz a jobb és bal oldalára is teszek egy egy fél szilvát, ráhajtom a hús szélét, és összecsukom a húst. Megtűzöm fogpiszkálóval, hogy szilva helyén maradjon, és ne is nyíljon szét. Nekem három fogpiszkálóval sikerült ezt elérni. Kívülről is megsózom.
A sütőzacskót beleteszem egy tepsibe, a hús batyukat olajos kézzel átsimítom, és sütőzacskóba teszem, az almát félbevárom, magházát kiszedem, és a zacskóba teszem a hús mellé,teszek mellé egy rozmaring ágat is, és lezárom.


Kb. 50-60 perc alatt kész, a combok nagyságától függően. A zacskóban szépen megpirultak a combocskák, a bőre ropogós lett, a hús zamatos, omlós.

Őszibarack befőttet nyitok, és minden barack magjának helyére egy kanálka eperdzsemet teszek.

Hát ez volt ma az ebéd, és tiramisut is ettünk még.

Aki nem jött sajnálhatja...

1 megjegyzés: