-70dkg. liszt
-50dkg Ráma
-5 dkg élesztő
-1 dl. tej
-csipetnyi só
-2 csomag vaníliás cukor
-2 evőkanál kristálycukor
-1 tojás sárgája
-10 dkg. darált dió
1kg alma lereszelve
fahéj,cukor
Az élesztőt megfuttatom meleg tejben a 2 cs van cukorral,
A lisztbe öntöm a felolvasztott Rámat, sót, 2 ek.cukrot és a felfuttatott tejes élesztőt.
Jól összedolgozom (ne ragadjon a kézhez a tészta), ha kell még bele liszt pótolom.
A tésztát 2 cipóra osztom,az egyikkel kibélelem a kivajazott tepsit,szórok rá kis darált diót vagy zsemlemorzsát.
Rászórom a kicsavart almát,ráfektetem a kinyújtott tészta másik felét.
Tojássárgájával megkenem a tetejét,hogy szép aranysárgára süljön.Villával megszurkálom az egyenletes átsülés miatt.
Előmelegített sütőben 170 fokon sütöm (kb.20-25 percig).
A recept Ibolya receptje, és a tegnapi divecenter bulin nagyon fogyott, mert igen finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése