2010. szeptember 18., szombat

Marhapörkölt chilivel

1 kg. marhalábszár, vagy marhalapocka, vagy olyan hús, amiből marhapörköltet akarsz főzni
2 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
fél zöldpaprika
kb. fél liter víz
1 zacskó chilis babnak való Knorr fűszerkeverék

Ugyanúgy készítjük, mint a marhapörköltet, azaz a hagymát a zsírban megpirítjuk, a kockára vágott húst beletesszük, fehéredésig( ameddig a hús külső része nem válik fehéres színűvé a hőtől) pirítjuk együtt. Amikor minden oldalán már megpirult a hús, akkor kicsit megsózzuk ( tényleg csak egy kicsit, kb fél mokkáskanálnyi sóval) és felöntjük a vízzel. Annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. Lassú tűzön főzzük, néha megkevergetve. Amikor majdnem kész, és még van alatta folyadék, akkor beleöntjük a Knorr chilis bab fűszerkeveréket, és elkeverjük.Összefőzzük, befejezzük a hús főzését és hagyjuk az ízeket összeérni.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Esetleg chilis babbal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése