David Rocco után szabadon
2 doboz lencsekonzerv
1 doboz hámozott olasz poaradicsom konzerv
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
egy csokor friss petrezselyem zöldje
három szelet füstölt húsos szalonna 8-10 karika füstölt kolbász
csipet só,
késhegynyi chili,
2 tekerésnyi frissen örölt bors.
1 liter víz
Az olíva olajon lepirítjuk a szélesebb csíkokra vágott szalonnát és vékony karikára vágott kolbászt.
Kiszedem az olajból és félreteszem. Az olajba belevágom az apróra vágott petrezselymet,és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Kicsit fonnyasztom, csipet sóval, chilivel frissen őrölt két tekerésnyi borssal ízesítem. Ebbe teszem bele a paracsimkonzervet, levével együtt, szétnyomkodom, majd amikor felfőtt, kicsit kavargatva főzöm. A lencsekonzervet ekkor teszem bele, ha nem tetszik a konzerv leve, akkor azt nem öntöd bele. Annyi vízzel öntöm fel, hogy még sűrű legyen, tehát ne lepje el a víz.
Felforralod, kicsit főzöd, és kész. Tálalákor ráteszed a tányérba kiszedett levesre a pirított bacont, meg a kolbászt.
Azonnal ehető, de minél továbbáll, annál jobb. Nekünk másnap sokkal jobban ízlik, sajnos harmadnapra nem nagyon szokott maradni belőle, pedig lehet, hogy akkor még jobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése