1 csirke aprólékja ( lábai, feje, nyaka, háta, fara, mája, zúzája, melle csontja)
fél kiló zöldborsó ( fagyasztott)
2 gyökér
1 répa
fél karalábé
evőkanál liszt
2 evőkanál tyúkzsír, vagy olívaolaj
teáskanál só
másfél liter víz
őrölt bors kb két-három tekerésnyi
fél paradicsom
fél zöldpaprika
egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
galuska:
1 tojás
csipet só
liszt
A csirke aprólékot megközelítőleg egyforma darabokra vágom, a zöldséget megpucolom, és felkarikázom. A zsíron megdinsztelem a feldarabolt zöldséget, majd hozzáadom a borsót, és amikor átforrósodott az egész, meghintem egy evőkanál liszttel, kicsit pirítom még, majd felöntöm kb. másfél liter vízzel, beleteszem a csirkeaprólékot, paprikát, paradicsomot, megsózom, megborsozom.
Lassú tűzön megfőzöm.
Amikor majdnem kész, akkor a viszonylag híg galuskatésztát egy deszkáról beleszaggatom egy késsel.
Készre főzöm, megkóstolom, ha kell még utánasózom-borsozom, és az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése