2010. december 27., hétfő

Konyakos fácánleves rozmaringos húsgaluskával

1 egész fácán
2 gyökér
1 répa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

szemesbors
fél paradicsom,
egy szelet zöldpaprika
kis darab zeller
zellerzöld
egy csokor petrezselyemzöld
szerecsendió virág 2 kis darab
1 kis krumpli
annyi főzővíz, amennyi ellepi

3 cent konyak

25 dkg főtt hús
fél dl tejszín

bors
egy kis rozmaring ág
1 tojás
egy evőkanál gríz vagy kukorica dara
csapott evőkanál liszt

A húslevest lassú tűzön kb. 3-4 óra alatt megfőzöm. Leszűröm a levest, a kiszedett húsból a csontról lefejtek kb. 20-25 dekányit legjobb, ha a mellehúsából készítem. A húst összeturmixolom egy botmixerrel a tejszínnel, sóval, borssal és a rozmaring ágról leszedett levelekkel. Elkeverem a húspépben az egész tojást, a grízt és a lisztet.
Kb. egy fél liternyi forrásban lévő levesbe beleszaggatom és kb. 10 perc alatt készre főzöm.

A leszűrt levest felforralom őrölt borssal és kb. 3 cent konyakkal ízesítem, ha szükséges utánsózom.

A főtt zöldséggel és a húsgaluskákkal tálalom.