Valami hús nélküli ételre volt megrendelésem, így kézenfekvő választás volt, irány a piac, vegyünk friss tököt, patisszont!
A tököt és a patisszont vékonyan meghámoztam, magját kiszedtem és egyenletes szeletkékre vágtam . Na jó igyekeztem vágni. Úgy másfél két centis vastagságúra.
Óvatosan besóztam és elkezdtem panírozni.
Szokásos módon előbb lisztbe, aztán felvert, megsózott tojásba majd zsemlemorzsába fogattam és igen bőséges forró olajban aranybarnára sütöttem. Papírtörlőre szedtem és majonézzel ettük.
A patisszon sütés után fehér, tömör húsú maradt, kellemes állagú, majdnem, mint egy fehér húsú hal. Persze a hal íze és a szálkák nélkül. A tök sokkal levesesebb, "vékonyabb" lett, íze is más, mint a patisszoné.
Ugyanígy lehet cukkinit is kirántani.
Lehet az újkrumplit is kirántani. Meg kell hámozni, vastagabb karikára vágni, sózni, esetleg borsozni, bebundázni majd kirántani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése