2011. augusztus 17., szerda

Rablóhús

Ismert ez más népeknél is, mindenféle variációkban, de ez hazai rabló...

6 húspálca
fél kg sertés lapocka, vagy csirke, pulyka, bárány vagy borjú hús kb 2x2 cm kockákra vágva
a felkockázott húst olíva olajba forgatjuk
15-20 dkg húsos füstölt szalonna szeletekre vágva
1 fehér hagyma negyedelve és leveleire szedve
2 nagyobb krumpli vastagabb szeletekre vágva
húsos paprika kockákra vágva
néhány vastag szelet patisszon kockára vágva (ez el is maradhat)

A kockákat igyekezzünk azonos nagyságú darabokra vágni, hogy ne lógjon ki egyik se a sorból.

A pálcákat vízbe áztatjuk, majd váltakozva felszúrjuk rá az előkészített kockákat. Olajjal megkenjük a nyársakat és a halogén sütőbe helyezzük a lábon álló rácsra. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel és kb 150-180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk.
Ebből megvan a hús és a köret is egyben.
Azért hat nyárs, mert csak ennyi fér be a halogén sütőbe egyszerre, és ez éppen elegendő két személy részére.

De süthetjük krumpli és zöldség nélkül is, csak húst, szalonnát és hagymát váltakoztatva a nyárson.



Egyébként süthető ez tepsiben is, sütőben sőt autentikusan parázson is grillezhető, nyári esték kedves elfoglaltságaként.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése