2008. december 21., vasárnap

Toros káposzta

1kg bőrös sertés hús ( farka, füle, köröm is lehet benne)
nagyobb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
zöldpaprika
paradicsom
erős paprika (hogy kicsit csípős legyen)
két kanálnyi piros őrölt paprika

víz ( hogy ellepje a húst)
1 kg savanyú apró káposzta


A kb. 1 kg. bőrös sertés húsból pörköltet főzünk.
Kicsit hosszabb lével főzzük, mint egyébként szoktuk, és amikor a hús fél fővésben van, hozzátesszük a szintén egy kilónyi savanyú aprókáposztát.
Együtt főzzük meg.
A káposzta hozzátétele után már nem kavarjuk, hogy felül maradjon a káposzta.
Amikor a káposzta megfőtt, a hús is jó.
Vigyázzunk, hogy ne maradjon túl hosszú leve.
Tejföllel, és friss ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése