2009. január 3., szombat

Máglyarakás

6 száraz kifli vagy kalács
1 l tej
6 tojás
5 evőkanál porcukor
2 zacskó vaniliás cukor
4 nagy alma
3 evőkanál cukor,
2 kávéskanál örölt fahéj
darált dió
sárgabarack lekvár kb. 5 evőkanál, amit felforrósítok kb. 3 evőkanál vízzel, (így hígabb lesz, és jobban elosztható)
vaj a tepsi kenéséhez

A tojásokat elválasztom, és a sárgáját a porcukorral és az egyik zacskó vaniliás cukorral habosra kavarom. Beleöntöm a tejet, és elkeverem ( az egészet a turmixba teszem, és összeturmixolom)
A kiflit, vagy kalácsot karikára vágom, felkockázom, és ráöntöm a tojássárgás cukros tejet, és hagyom, hogy felszívja.
Az almákat meghámozom, és lereszelem, rászórom a cukrot és a fahéjat.
A tepsit kikenem vajjal, és beleteszem az áztatott kiflik felét. Rápakolom az fahéjas almát, és a hígított sárgabaracklekvárt. Betakarom a kiflik másik felével.
Forró sütőbe teszem, és addig sütöm, ameddig rózsaszínű lesz a teteje.
Közben a tojások fehérjét a másik vaniliás cukorral keményre felverem, és a tetjére simítom. Visszateszem a sütőbe, és világos barnás színűre sütöm.

Melegen és hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése