1 pohár natúr joghurt ( nagy pohár, 4-4,5 dl)
1 pohár cukor ( vagy kevesebb, mint egy pohár)
2 pohár rétesliszt
1/2 pohár étolaj, vagy langyosra olvasztott vaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
egy csipet só
kb. 20-25 dkg gyümölcs
Mosogatás mentes előkészület, mert a joghurtos poharat használom mindenre. Egy keverőtálba beleöntöm a joghurtot, a joghurtos poharat megtöltöm cukorral, ezt is a keverőtálba teszem, majd a két pohár rétesliszttel is ezt teszem. Belekeverem a többi hozzávalót is, de nem nagyon kell kidolgozni,mert ha sokáig keverhetjük, akkor sűrű lesz a tészta. Álljunk ellen a kísértésnek, hogy még tegyünk bele lisztet, mert nem elég testes a massza- pont annyi kell bele, nem több, mert akkor olyan sűrű és kemény lesz a tészta, hogy ehetetlen lesz. A sütőformát, vagy tepsit -ez a mennyiség egy A/4 lap nagyságú tepsihez elegendő, vagy egy tortaformához- a vaj csomagolóanyagával kikenem, vagy egy kiskanálnyi olajjal bekenem és kilisztezem, vagy sütőpapírral ( átütő géppapírral) kibélelem.
Amikor már éppen egynemű lett a tészta, akkor beleöntöm a formába. Ekkor teszem bele a gyümölcsöt.
Bármilyen gyümölccsel dúsíthatom. Frissel, befőttel - mindegy, de vagy frisset, vagy befőttet, tegyünk bele, a kétféle gyümölcsöt ne keverjük.
Izgalmas dús íze lesz a sütinek, ha a gyümölccsel azonos gyümölcsös joghurttal készítem, a joghurt fele mértékében. Ha a joghurtban van gyümölcs, akkor még gyümölcs sem kell bele.
180-200 fokon kb. 50 percig sütöm, tűpróbáig. ( tudod, egy hústűt szúrsz bele, és ha tisztán tudod belőle kihúzni, úgy hogy nem ragadt rá semmi, akkor megsült.)
Nagyobb tepsihez duplázzuk a mennyiségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése