2012. október 7., vasárnap

Füstölt lazac-saláta

egy adag skandináv füstölt lazac (ezt is az ALDI-ból szoktam venni)
egy nagy, szabadföldi, érett paradicsom vékony cikkekre vágva
fél piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
fél húsos tv paprika (a tv paprika nem a televízióhoz kapcsolódó elnevezés, hanem a tölteni való rövidítése)
két  vékony körbe-szelet  fehér saláta hagyma, vagy legalább lila hagyma, szálakra szedve
édes csili paprikából három-négy hajszálvékony szelet, "csak épp az íze végett"
2 evőkanálnyi olíva olaj
egy csavarás citromlé
két kávéskanál borecet
frissen őrölt bors
személyenként két, tenyérnyi  nagyságú  pirítós megvajazva

A zöldségeket feldarabolom, ráöntöm az olajat, citromot, borecetet összekeverem, személyenként egy-egy  salátás tálba teszem -mindegyikbe annyit, hogy a két tenyérnyi pirítósra vastagon lehessen felhalmozni- rátépkedem a füstölt lazacot, összekeverem megszórom frissen őrölt borssal és a pirítósokkal tálalom.
Mindenki megvajazza magának, és ráhalmozza a lazacos salátát.

Mmmmm, ízorgia...
(Nem volt időm lefényképezni, olyan gyorsan elfogyott)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése