2012. október 6., szombat

Kolbászos falatok

Egy csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta  (az ALDI tésztája kiváló, könnyen kezelhető lapokban van egy papírdobozban)
jó minőségű, kicsit csípős füstölt kolbász, karikákra vágva
1 tojás felverve
bors

A leveles tésztát kiolvasztjuk megkenjük felvert tojással, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és  kockákra vágjuk. Mindegyik kockára egy-egy karika kolbászt ültetünk. A tepsit nem kell kikenni, mert a tészta vajas, így nem ragad bele, de ha sütőpapírt használunk, akkor a mosogatás is gyerekjáték.
Hideg sütőbe tesszük be és megsütjük.
Akkor van kész, amikor a tészta felemelkedik, hólyagosra sül, a kolbász pedig kienged a zsírjából.

Nem szokott kihűlni, frissen elfogy, szinte a tepsiből...
Ha mégis kihűlne, mert pl. előre el kell készíteni, akkor forró sütőbe betéve, pár perc alatt ismét friss, ropogós lesz.

A recept Zsófitól, a fiam barátnőjétől ered.



A leveles-vajas tésztából bármilyen snacket lehet sütni, sajtosat, füstölt sajtosat, baconosat,  virsliset, bármilyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése