20 dkg 65%-os, olvasztott étcsokoládé |
|
Begyújtjuk a sütőt.
A csokoládét olvasszuk meg. Közben a két tojást a cukorral kikeverjük, fehéredésig. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, 1 evőkanál forró vízben feloldott nescafét, vagy a kávét valamint az olvasztott csokoládét, és simára keverjük.
Egy külön edénybe szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a durvára vágott mogyoróval és a csoki darabokkal együtt összekeverjük a csokis masszával. Mint a muffinokat, ezt sem kell „túldolgozni”, csak épp összekeverni.
Fél órára a hűtőbe tesszük.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A csokis masszából 1-2 púpos teáskanálnyi kupacokat kanalazunk úgy, hogy közöttük legalább 4-5 cm-nyi hely maradjon . Nedves kézzel lapos koronggá nyomogatjuk őket.
Két adagban kell sütni, de a masszát visszatesszük a hűtőbe.
Pontosan 11 percig süssük.
Ekkor még úgy néz ki, mintha még nem lenne kész, de ez így lesz jó. a 11.percben mindenképpen vedd ki, ne si, mert akkor süsd tovább, mert száraz lesz. Miközben hűl, még szilárdul. Kihűlés után lehet belőle enni.
Egy pohár hideg tejjel szuper!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése