2009. február 7., szombat

Túró lepény

2 csomag túró - 50 dkg
4 dl tejföl
4 evőkanál cukor
2 evőkanál gríz
3 tojás
5 dkg. vaj
1/2 csomag sütőpor
csipet só

A túrót átnyomjuk egy krumplinyomón, a cukrot a és a tojások sárgájával habosra kavarjuk és összekeverjük a túróval és a tejföllel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a grízt és a sütőport a túróba, és óvatosan hozzákeverjük a habot.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.

Ez a mennyiség és A/4 papírlap nagyságú tepsi mennyiségű.

Tűpróba: egy hústűt beleszúrunk a süti közepébe, és amikor kihúzzuk a tűt, és nem ragadt rá semmi, akkor megsült.

Ez a süti attól szuperjó, hogy a tölteték alatt nincs tészta, a töltelék maga a süti.
Hegedűsné Emike, a csongrádi pék feleségének receptje. Emike, mindig szerettel emlegetünk, amikor asztalra kerül a sütid!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése