Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. március 28., szombat

Sajtos túrós mártogatós

10 dkg. juh túró
10 dkg sajtkrém
20 dkg tehéntúró
2 evőkanálnyi vajkrém vagy 5 dkg. puha vaj
mokkás kanálnyi vegeta
frissen őrölt bors 6-8 tekerésnyi
leheletnyi fokhagyma( legfeljebb egy kis gerezd, fokhagymanyomóval kinyomva, vagy fokhagyma krém)

Az egészet összekevertem , ha szükséges, akkor a tehéntúrót áttörtem, vagy villával szétnyomkodtam, hűtőbe tettem.

Karalábé hasábokkal, sárgarépa hasábokkal, pirítós kenyérrel, friss ropogós bagettel tálalható.

Előétel, vagy könnyű vacsora lehet. Sörrel, vagy teával, kinek hogy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése