Vékony, kb. másfél két centi vastag piskóta tészta, kb. 25 x 33 cm nagyságú
( én most a Metróból vettem piskótatekercs kész tésztát, két adagnyi tészta lesz belőle)
Krém:
1 puncs puding por
5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
sűrűre főzni
kihűteni, langyosra
1 evőkanál rum
20 dkg ráma
20 dkg cukorral kikavarni
a kettőt összekavarni a puncsosba a rámásat és a tésztára kenni
10 dkg csokoládé felolvaszt
1 evőkanál olaj
ezt a tetejére kenni
Ez az autentikus krém, de én most újítottam rajta, íme:
2 zacskó puncs puding por
6 dl tej
4 evőkanál cukor
ebből pudingot főztem és kevergetés mellett kihűtöm
1 evőkanál rumot keverek el benne
1 doboz Lidl-ből vásárolt 250 gr. mascarpone krém
Ezeket összekevertem robotgéppel, szép fényes, egynemű lett.
Egy nagy kés segítségével rákentem a piskóta alapra.
A pudingos krém akkor igazán jó, ha a piskótán legalább két ujjnyi krém van.
10 dkg jó minőségű keserű csokoládét felolvasztok a mikróban, és
1 evőkanál olíva olajat keverek el benne.
Ezt az olvadt csokoládét ráöntöm a krém tetejére, és gyorsan, egy kancsó forró vízben átmelegített, a tisztára törölt nagy késsel széles mozdulatokkal elkenem a tetején a csokit.
Hagyom a csokoládét megdermedni a tetején.
A kancsó forró vizet ismét előveszem, a nagy kést felmelegítem, szárazra törlöm, és a forró késsel egy egy vágással felkockázom a sütit.
Az egy vágás után ismét forró vízbe teszem a kést, szárazra törlöm, és úgy vágok vele újra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése