1 csirke
só
bors
olaj
kb. 1,5 - 2 dl víz, vagy csirke alaplé
A csirkét megmosom feldarabolom. Én minden részét felhasználom, a lábát, nyakát, zúzáját, máját is. A teflon serpenyőben két evőkanál olívaolajat hevítek, és a csirkedarabokat mindkét oldalán megpirítom. Amikor pirosra sült a bőre, akkor megsózom, megborsozom, és aláöntöm a viz, vagy az alaplé felét. Lefedem egy fedővel, és lassú tűzön párolom.
Kb. 10-12 perc után megfordítom, de nem szúrom meg egyik darabot se, mert az elősütésnél a hús külső részén lévő rostok lezárták a húst, és nem folyik ki belőle a saját leve, nem shzárad ki a hús. Pótolom az elpárolgott levet, újra visszafedem, és további 10 percig párolom, majd fedő nélkül sütöm, és amint a víz elpárologott, a bőrét ropogósra sütöm.
Lehetséges, hogy nehéz lesz kiszedni a serpenyőből, mert kicsit leragadt, de tiszta, minden fondorlattól mentes, egyszerű sült csirke ízű csirkét kapunk.
A csirke akkor kész, amikor a bőre a lábán megszakadozik, a combján a bőr elszakad és kilátszik a csontja.
sült krumplival, krumplipürével, törtkrumplival,
sáfrányos párolt rizzsel, gombás rizzsel, zöldborsós rizzsel ( rizi-bizi) tálalható.
Vagy őszibarack befőttel fogyasztható.
Vagy görög salátával.
Vagy csak úgy...
Ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése