2010. január 10., vasárnap

Hamburger

1/2 kg marha hús, vagy sertés dagadó, vagy felesben a kettő, kétszer átdarálva, vagy a hentest megkérni, hogy a kislyukú darálón darálja meg
fél vöröshagyma reszelve
csapott mokkás kanál só
frissen őrölt bors, négy -öt tekerésnyi, vagy fél mokkás kanál őrölt bors
1 evőkanál worcestershire szósz

4 hamburger zsemle

4 saláta levél

két paradicsom karikára vágva
kb 10 cm-nyi uborka karikára vágva
fehér hagyma négy karika
ketchup
majonéz

A húst a fűszerekkel jól összegyúrni, négy lapos korongot formázni belőle, és kevés olíva olajon megsütni.
A hamburger zsemléket ketté vágni, és a vágott felüket megpirítani.

A saláta levelet a zsemlébe, rá a húst, arra a zöldséget, a szószokat és rá a zsömle másik felét.
Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése