személyenként 2-3 tojás
egy evőkanál olíva olaj
egy kaliforniai paprika, vagy pritamin(paradicsom)paprika
só
A tojásokat megmosom.
A paprikát megmosom, egy határozott csavaró mozdulattal kiveszem a csumáját, és bő fél centis karikákat vágok belőle.
Az olajat felforrósítom, beleteszem a paprika szeleteket és -a tojásokat
egyenként egy csészébe ütöm, majd amikor látom, hogy a tojás jó, akkor -
óvatosan beleöntöm a paprika karikákba- igyekezve, hogy ne folyjon ki
sehol belőle. Ezt úgy lehet elérni, hogy a fehérjéből egy kicsit
csurgatok a karika aljára és hagyom megszilárdulni, majd ezután öntöm
bele a tojás többi részét. Megsózom és megsütöm a kívánt állag állag
eléréséig.
Csak a nemzeti színek kedvéért uborkával, paradicsommal tálalom.
Azért kalifornai paprikát használok, mert ebből elég nagy átmérőjű karikákat tudok vágni, egyébként
bármilyen nagyméretű paprika jó hozzá. Nekem most paradicsompaprika (pritamin) volt itthon. Természetesen bármilyen színű paprikából szép és izgalmas étel lesz.
Ha nem akarok dizájnos tükörtojást, akkor a paprika karikákat kihagyva, forró kiolajozott/zsírozott teflonba öntöm a tojásokat és megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése