2012. augusztus 29., szerda

Túrós csusza

személyenként két-három  marék csusza tészta
no itt már meg is állhatunk: a csusza tészta nem más, mint a lebbencs.  A lebbencs úgy készül, hogy a kinyújtott tésztát hagyjuk megszáradni és amikor már nagyobb darabokra repedezik majd teljesen megszárad, akkor  féltenyérni darabokra tördeljük és vászonzacskóban felakasztva szellős helyen tároljuk. A lebbencs mindig száraztészta.
füstölt szalonna  kis kockákra vágva, személyenként 3 dkg-nyi
füstölt húsos szalonna, kockára vágva  személyenként 5-7 dkg
tejföl
személyenként 15 dkg túró

A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
A szalonnát  és a húsos szalonnát kiolvasztjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a zsírból.
A megfőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a forró zsírral, a túróval, nyakon öntjük tejföllel rászórjuk a pörcöt meg a szalonnát és nekiállunk megenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése