személyenként két-három marék csusza tészta
no itt már meg is állhatunk: a csusza tészta nem más, mint a lebbencs. A lebbencs úgy készül, hogy a kinyújtott tésztát hagyjuk megszáradni és amikor már nagyobb darabokra repedezik majd teljesen megszárad, akkor féltenyérni darabokra tördeljük és vászonzacskóban felakasztva szellős helyen tároljuk. A lebbencs mindig száraztészta.
füstölt szalonna kis kockákra vágva, személyenként 3 dkg-nyi
füstölt húsos szalonna, kockára vágva személyenként 5-7 dkg
tejföl
személyenként 15 dkg túró
A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
A szalonnát és a húsos szalonnát kiolvasztjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a zsírból.
A megfőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a forró zsírral, a túróval, nyakon öntjük tejföllel rászórjuk a pörcöt meg a szalonnát és nekiállunk megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése