Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. január 10., vasárnap

Hamburger

1/2 kg marha hús, vagy sertés dagadó, vagy felesben a kettő, kétszer átdarálva, vagy a hentest megkérni, hogy a kislyukú darálón darálja meg
fél vöröshagyma reszelve
csapott mokkás kanál só
frissen őrölt bors, négy -öt tekerésnyi, vagy fél mokkás kanál őrölt bors
1 evőkanál worcestershire szósz

4 hamburger zsemle

4 saláta levél

két paradicsom karikára vágva
kb 10 cm-nyi uborka karikára vágva
fehér hagyma négy karika
ketchup
majonéz

A húst a fűszerekkel jól összegyúrni, négy lapos korongot formázni belőle, és kevés olíva olajon megsütni.
A hamburger zsemléket ketté vágni, és a vágott felüket megpirítani.

A saláta levelet a zsemlébe, rá a húst, arra a zöldséget, a szószokat és rá a zsömle másik felét.
Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése