Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. augusztus 29., szerda

Túrós csusza

személyenként két-három  marék csusza tészta
no itt már meg is állhatunk: a csusza tészta nem más, mint a lebbencs.  A lebbencs úgy készül, hogy a kinyújtott tésztát hagyjuk megszáradni és amikor már nagyobb darabokra repedezik majd teljesen megszárad, akkor  féltenyérni darabokra tördeljük és vászonzacskóban felakasztva szellős helyen tároljuk. A lebbencs mindig száraztészta.
füstölt szalonna  kis kockákra vágva, személyenként 3 dkg-nyi
füstölt húsos szalonna, kockára vágva  személyenként 5-7 dkg
tejföl
személyenként 15 dkg túró

A csuszatésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
A szalonnát  és a húsos szalonnát kiolvasztjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a zsírból.
A megfőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a forró zsírral, a túróval, nyakon öntjük tejföllel rászórjuk a pörcöt meg a szalonnát és nekiállunk megenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése