Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2008. november 23., vasárnap

Alma pongyolában, és mezítláb(fahéjas sült alma)

Személyenként legalább egy nagy almát számítva, leglább 2 nagyobbacska alma
Palacsinta tészta:
1 tojás felverve
pici csipet só
egy csapott evőkanál porcukor
liszt kb. 15-20 dkg. annyi, hogy ebből egy sűrű, de még keverhető galuska tésztát kapj, majd ezt elkezded hígítani a tejjel. Mindig egy kicsit adsz hozzá ( tudod, kivenni nem lehet, beletenni utána egyszerűbb), amikor a telj 1/3 részét hozzáadtad, akkor még teszel bele lisztet, hogy ismét sűrű legyen. A maradék tejet apránként hozzákevered,és így sima lesz a palacsinta tésztád.(Ez a kézi hajtányos módszer.)
vagy: 15-20 dkg. liszt, egy egész tojás, kb.2 - 2,5 dl tej, só, cukor, az egészet bele a turmix gépbe, és hadd szóljon.

Ez egy kicsit legyen sűrűbb, mintha palacsintát akarnál sütni, mert egyébként lefolyik az almakarikákról.


Az almákat meghámozod, és egy alma csutka kivájóval kiszúrod a magházat. Ha ügyes voltál, akkor marad egy közepén lukas, egész, hámozott almád. Ebből szép szeleteket vágsz, és a palacsinta tésztába bemártogatod, és forró olajban mindkét oldalát megsütöd. Papírtörlőre szeded ki, hogy a felesleges olajat felitasd róla, és még úgy forrón fahéjat porcukorral meghinted.

Egyszerűbb, pongyolátlan, mezítlábas változat:
Az almákat ugyanúgy hámozod, kiszúrod a közepüket, szeleteled. A teflon serpenyőben vajat, vagy Ráma margarint hevítesz, amikor elkezd sülni, akkor szépen beleteszed az almákat, megszórod kristálycukorral, és fahéjjal, amikor úgy gondolodhogy az alja már kissé megpuhult, akkor óvatosan megfordtosd, ezt az oldalát is curkozod, fahéjazod, és megsütöd. Egy kicsit oda fogja kapni a cukrot, amit olvad, de ne égjen meg. Így is isteni finom, és jóval kevesebb baj (és mosogatás) van vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése