Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. augusztus 17., kedd

Zöldborsó főzelék

fél kiló zöldborsó
5 dkg-nyi vaj, vagy fél deci olíva olaj, vagy zsír
egy evőkanál liszt
fél deci tej
fél deci víz
csipet só
két kávéskanál cukor

A borsót a zsíradékban megdinsztelem, azaz addig pirítom,a meddig a borsónak megváltozik a színe, illetőleg, ha fagyasztott borsót használok, akkor ameddig kiolvad. Ráteszed a sót,
Meghintem a liszttel, tovább pirítom - ne ijedj meg, ha csomókba áll a liszt a borsón- majd eloszlik később.
Felöntöd a vízzel meg a tejjel, megcukrozod, és addig főzöd, ameddig megfő a borsó és főzelék állagú lesz. Ha kell még hozzá folyadék tejjel és vízzel is pótolhatod. De először kevés folyadékot adj hozzá, kb. félig lepje csak el.



Ha sósan akarod enni a borsófőzeléket, akkor egy kis fej hagymát lereszelsz, és a zsíradékban megpirítod, majd ezen dinszteled a borsót. Tovább ugyanúgy főzöd, csak cukrot nem teszel bele, és több sót adsz hozzá, és egy kevés borsot is.


Ha már délben nem tudtál elérni, legalább itt van, itt bármikor megtalálod...

1 megjegyzés: