A sikeres dunabogdányi édesvizi pisztrángozó tulajdonosa, Klément Ferenc, a Pisztrángos Feri név után joggal tarthat igényt új névre is, mert a szentendrei Form Sea névre keresztelt étterem megnyitása óta tudjuk, hogy a tengeri herkentyűk is átlényegülnek a keze alatt.
Az étterem kicsi, a teraszon négy asztal, az emeleti teremben légkondicionálás mellett még további 8 asztal várja a vendéget. Pont akkora az egész, hogy az egyszemélyes konyhában a séf, ezer kezével könnyedén varázsoljon a halakból, kagylókból, rákokból, polipokból- csodát.
A vendégekről két személy gondoskodik, maga a séf, aki már az ebéd megbeszéléséhez kijön a konyhából és elmeséli, hogy mit hogyan készít, és az ételeket ténylegesen felszolgáló társa, aki a Főnök kiáltására, hogy kész az étel, villámként cikázik a konyha és a vendég asztala között.
Minden étel ugyanis frissen készül, azonnali felszolgálást igényelve.
A napi meglepetés a hideg polip-saláta volt. Ami aznapi találmányként került ki Feri keze alól és a szomszédos olasz étterem tulajdonosának elvi iránymutatása mellett született - nagy-nagy gyönyörűségünkre.
A polip olyan harmóniában van a paradicsommal, a szárzellerrel meg a saláta összes többi alkatrészével, meg az öntettel, hogy akár nagyobb adagban, főételként is szívesen fogadnánk. Mi sem jellemzőbb, mint hogy a villával kiszedegethető részek után nemes egyszerűséggel kitunkoltuk a maradék öntetet.
A tenger gyümölcsei levesben, egy fokhagymás, hagymás, paradicsomos hal-lében fekete kagyló, rákfarok, hal osztozik és verseng a vendég elismeréséért- döntetlen eredményt kiharcolva.
Az előétel és a leves után érkezett a lepényhal. Ez a jószág a tengerben is nagyon szép élőlény, a tányéron is igen impozáns volt, az íze pedig mennyei. Persze kell hozzá Feri művészete is, amivel sütötte-párolta, ízesítette és tálalta. Íme:
"A lepényhal ami nem kicsi, viszont finom" - ahogy az étterem facebook oldalán is olvasható.
Pedig nem, nem finom... Nem ez a megfelelő kifejezés rá. Nagyon finom, sőt fantasztikus!
A másik főételünk volt a polip kuszkusszal:
A hófehér polip fokhagymásan, paradicsommal, pikánsra fűszerezve, remek kíséretet kap a kuszkusztól, ami engedelmesen simul a polip alá, kiemelve annak minden zamatát.
Mindegyik étel gyakorlatilag olyan volt, mint egy íz orgia, evés közben csak annyit lehetett hallani akár a mi, akár a szomszédos asztalnál, teleszájjal, hogy Mmmmmmm, ez isteni!
Igen, ide máskor is, gyakran el kell jönni, mert pár hetente mindig meg-megújul a választék, mely ugyan kifér egy közepes méretű táblára, de éppen elegendő ahhoz, hogy ne tudj igazán választani a kínálatból.
Így néz ki az étlap:
Igen, foglalj asztalt, készíts az ízlelőbimbóidat, és nem fogsz csalatkozni.
Volt olyan vendég, aki bevallotta, hogy ő bizony azt sem tudja, hogy kell hozzákezdeni a rákhoz, amit rendelt, de hát ez nem is lehet csoda, hiszen nálunk nem mindennapi étel a rák. De a Főnök útmutatása alapján bátran hozzáfogott kézzel, majd elégedetten cuppogva nyalogatta meg mind a tíz ujját...
Igen, ez az étterem olyan, hogy az itt készült ételek után mind a tíz ujjadat megnyalod!
Menj és próbáld ki!
Ott találkozunk...
2000 Szentedre, Bogdányi utca 15.
tel: (20) 956 5361
nyitva: hétfőtől vasárnapig 10-21
Az eredeti bejegyzés óta eltelt idő alatt mit sem változott sem a színvonal, sem az ételek fantasztikus íze, sem a tulajdonos kedvesség és vendégszeretete! Menj és próbáld, ki!
Én csak dícsérni tudom, mert mindig finom ételeket ettem ott. Még nedves kéztörlőt is kapunk a pisztráng mellé, ami remek találmány! csak ajánlani tudom.
VálaszTörlés