Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. január 3., szombat

Máglyarakás

6 száraz kifli vagy kalács
1 l tej
6 tojás
5 evőkanál porcukor
2 zacskó vaniliás cukor
4 nagy alma
3 evőkanál cukor,
2 kávéskanál örölt fahéj
darált dió
sárgabarack lekvár kb. 5 evőkanál, amit felforrósítok kb. 3 evőkanál vízzel, (így hígabb lesz, és jobban elosztható)
vaj a tepsi kenéséhez

A tojásokat elválasztom, és a sárgáját a porcukorral és az egyik zacskó vaniliás cukorral habosra kavarom. Beleöntöm a tejet, és elkeverem ( az egészet a turmixba teszem, és összeturmixolom)
A kiflit, vagy kalácsot karikára vágom, felkockázom, és ráöntöm a tojássárgás cukros tejet, és hagyom, hogy felszívja.
Az almákat meghámozom, és lereszelem, rászórom a cukrot és a fahéjat.
A tepsit kikenem vajjal, és beleteszem az áztatott kiflik felét. Rápakolom az fahéjas almát, és a hígított sárgabaracklekvárt. Betakarom a kiflik másik felével.
Forró sütőbe teszem, és addig sütöm, ameddig rózsaszínű lesz a teteje.
Közben a tojások fehérjét a másik vaniliás cukorral keményre felverem, és a tetjére simítom. Visszateszem a sütőbe, és világos barnás színűre sütöm.

Melegen és hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése