Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. január 29., csütörtök

Túrós mártogatós

20 dkg tehéntúró
10 dkg juhtúró
2 spar tömlős sajt krém
egy evőkanál yoghurtos margarinkrém ( vaj)
egy mokkás kanál só (mielőtt beleteszed, kóstold meg, mert a juhtúró sós önmagában is, és lehet, hogy nem kell)
frissen őrölt bors


Jól összekevered az egészet, és hasábokra vágott uborkával, karalábéval vagy sárgarépával elfogyasztod. Vagy pirítósra kened, és teszel rá egy szelet hámozott almát, vagy füstölt sonkát.

Tehetsz még bele mindenféle egyebet őrölt pirospaprikát, reszelhetsz bele vöröshagymát, nyomhatsz bele fokhagymát a fokhagymanyomón, vagy tehetsz bele apróra vágott kaprot, vagy petrezselyemzöldjét,

Sőt: só, és juhtúró nélkül, cukorral is készítheted, és akkor tehetsz bele mindenféle apróra vágott gyümölcsöt, fügét, datolyát, mazsolát.

As you like it!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése