Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. március 18., szerda

Görög saláta

Tudom, hogy ez nem egy bonyolult dolog, de hátha valakinek éppen erre van szüksége!

1/2 fej saláta
2 paradicsom
1/2 kígyó uborka
1/2 kaliforniai piros húsú paprika
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom

A hozzávalókat megmossuk, meghámozzuk, a salátát apró csíkokra tépkedjük, a paradicsomot cikkekre vágjuk, az uborkát vastag szeletekre, a paprikát pedig los darabokra. Az egészet egy tálba tesszük, összekeverjük, öntünk rá vagy két evőkanálnyi olíva olajat, összekeverjük ezzel is, és rácsavarunk egy fél citrom levét. ezzel is összekeverjük, és gyorsan megesszük.

Tehetünk rá is kis maradék apróra vágott sülthús, vagy főtt hús, vagy főtt tojást, vagy sajtot, meg egy pirítóst kockára vágva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése