Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. április 10., péntek

Húsvéti sonka

Ami valójában csülök.

1 szép füstölt hátsó sertéscsülök
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
teáskanálnyi szemesbors
kb 10 tojás
annyi víz, ami ellepi a fazékban

Az egészet beteszem a fazékba, ráöntöm a hideg vizet, és lassú tűzön kb. 3 óra alatt megfőzöm. Persze a tojásokat a fővés kezdete után kb 20 perccel kiveszem.
Kicsit hagyom hűlni, majd kiveszem a léből, és erőteljes csavaró mozdulattal kiveszem belőle mind a két csontot. Műanyag fóliát veszek elő, és szorosan beletekerem a még forró csülköt. Hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

Kibontás után, igen éles, frissen fent késsel szép vékonyra elszeletelem. A sonkalében főtt tojást megpucolom, felszeletelem és retekkel, tormával, friss foszlós kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése