Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. április 11., szombat

Rántott hús

Most látom csak, ez a klasszikus még hiányzik:)

6 szelet sertéskaraj, (vagy tarja, ha a kicsit zsírosabb húst szereted)
2 tojás
20 dkg liszt
15-20 dkg zsemlemorzsa

zsír, vagy olaj a kisütéshez, (vagy fele zsír, fele olaj)


A húst vastag szeletre vágattam a hentessel, vagy egyben veszem meg. Ha egyben vettem meg, akkor óvatosan kicsontozom, és az egyben lefejtett húst felszeletelem. Úgy egy ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle.Ezután kiklopfolom, és gyengéden besózom.
A szeleteket lisztbe forgatom, majd a sóval felvert tojásba, ismét lisztbe, újra tojásba, és végül meghempergetem a zsemlemorzsában. Ha lehet, akkor azonnal forró zsíradékba teszem,és magas hőfokon mind a két oldalát megsütöm. Viszonylag gyorsan kell sütni, ezért a magas hőfok, mert ha lassan alacsony hőmérsékleten sütöm, akkor rágós lesz. A zsír, vagy olaj rendes mennyiség legyen, annyi, hogy legalább félig ellepje a szeleteket, de az se baj, ha ellepi.
Amikor megsült, papírtörlőre szedem, és egy másik papírtörlővel letakarom.
Azonnal fogyasztandó, mert frissen sütve az igazán finom.

Klasszikusan sült krumplival tálalom, de príma egy nagy tál salátával is, sőt őszibarack kompóttal és egy kanálnyi áfonyalekvárral a felezett őszibarack közepére téve - is pompás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése