Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. június 1., hétfő

Hideg túró torta másképpen

500 gr. túró,
250 gr.mascarpone
kb. 20 dkg porcukor,
egy citrom héja, lereszelve
két vaniliás cukor,
2 dl habtejszín.

egy gyümölcstorta lap

a tejszínből két kanál cukorral egy vaniliás cukorral habot verni, a túrót a cukorral, citromhéjjal összekeverni, mascarponét belekavarni, habot belekverni, tortalapra rákenni. Tetejére gyümölcsöt ( epret, málnát vagy ribizlit) és kész.

Hamar elkészül, nem kell hozzá a sütőt se begyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése