Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. június 1., hétfő

Túrós palacsinta

I.

25 dkg túró
3 evőkanál kristálycukor
egy citrom lereszelt héja

Az egészet jól összekeverni, és ezzel megtölteni a palacsintát.


II.


25 dkg. túró
3 evőkanál cukor
egy tojás sárgája
a fehérje habbá verve
kb. egy kis maréknyi megmosott mazsola

kb. 4 dl tejföl
kb. 3 evőkanál cukor cukor

Az egészet összekeverni a palacsintákat megtölteni, egy jénai tálat alaposan ki kell vajazni, a palacsinta tekercseket egymás mellé tenni, és az édes tejföllel leönteni. Forró sütőben összesütni,míg a teteje kicsit elkezd pirulni.
Ezt a fajta túrós palacsintát én sokkal jobban szeretem, mint az előzőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése