Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. augusztus 2., vasárnap

Frappé


személyenként
2 mokkás kanál nescafé
4 összezúzott jégkocka
1 dl hideg víz
3 mokkás kanál cukor / kicsit több méz
1/2 zacskó vaníliás cukor

3-4 kocka jég
1 dl hideg tej

3 decis vastag üvegpohár, amit már 1-2 órára a mélyhűtőbe tettél
Fontos, hogy minden hozzávaló hideg, sőt jéghideg.

Szükséges hozzá egy speciális fedeles műanyag pohár, amit szemfüles utazó Görögországban vásárol magának, aztán ha ezt nem találja, vagy nincs kézénél, akkor megteszi egy jól zárható kis két decis üveg. A recept első bekezdésében szereplő anyagokat beleteszem a pohárba, passzentosan lezárom, és jól összerázom.
Az oldat felhabzik, a cukor és a nescafé elolvad, és és masszív hab van az oldat tetején.

A pohárból átöntöm az egészet egy nagy, előzőleg a mélyhűtőben tárolt 3 decis pohárba, és a jégkockákat beledobálom. Aztán szép óvatosan félredöntöm a poharat, majd még óvatosabban a pohár tőlem távolabb eső oldalához illesztem a tejkiöntő csőrét / a doboz nyílását és szép lassan belecsorgatom a tejet. Ha ügyes voltam, a kávé alul maradt, a tej fölötte fehérlik, amit a barna kávéhab keretez.

Vastag kanalas szívószállal tálalom.

/beszerzési forrás: Mc'Donald's shake-hez járó alkalmatosság. Legrosszab esetben veszel egy shaket fogyasztás után szívószál hazavisz, elmos újrafelhasznál. Jobb esetben kérsz kettőt./

1 megjegyzés:

  1. o, hogy ez is a te blogod!! repul is a readerbe. en meg egyebkent jovore keszulok koltozni itthonrol, sajat lakasba, ahol egyedul leszek. addig olvasgatom a recepteket, es majd akkor az elmeleti tudast atultetem a gyakorlatba. :)

    VálaszTörlés