Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. január 15., péntek

Savanyú tojás leves

3-4 db. közepes méretű krumpli
4 egész tojás
2 babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
fél citrom leve
kevéske kristálycukor
2 szelet citrom
1/2 liter víz
1 mokkás kanál só


A vajból lisztből rántást sütök, belekverem a tejfölt, óvatosan felhígítom a vízzel,hogy ne legyen csomós, beleteszem a babérlevelet, a két karika citromot, felforralom, amikor fő, beleteszem a kockára vágott krumplit, a citrom levet, a cukrot, amikor majdnem megfőtt, akkor megkóstolom.
Ha kell bele só, vagy cukor, vagy még citromlé, akkor teszek bele. Kellemesen savanykás ízű lének kell lenni.
Amikor jó ízűnek találom a levet, akkor egyenként felütöm a tojást egy kis tálkába, majd óvatosan egy merőkanálba öntöm át, és a merőkanalat óvatosan a lassan fővő levesbe engedem bele, és akkor belefordítom a levesbe a tojást, hogy egyben maradjon. Azért kell lassan főnie, mert ha zubogva fő, akkor szétmegy a tojás. A tojást is megfőzöm, kb. négy öt perc alatt megfő, akkor jó, ha a sárgája is megfőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése