Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. február 3., szerda

Karfiol leves

1 fej karfiol kb. 70-80 dekás
1 evőkanál paprikás rántás
3 evőkanál rizs
teáskanálnyi só
fél mokkás kanál bors
1 liter víz


A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom. Egy fazékba egyszerre beleteszem az összes hozzávalót, és megfőzöm. Kb fél óra altt elkészül. Végül megkóstolom, és ha kell még sózom borsozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése