Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. március 28., vasárnap

Pilisi pisztráng

Végre eljutottam odáig, hogy kedvenc volt szomszédomat meglátogassam. Pár évvel ezelőtt szerzett egy területet, pisztrángokat telepített, bérlet egy fél kávézót, aminek a felében elkezdte sütni a pisztrángokat.
Mit sütni? Átlényegíteni őket egy felsőbb szintre. Olyan társakat adva mellé, mint géva gomba, saját gyártmányú zöld pesto szósz, kakukkfű, rozmaring, salátára kapros öntet.Mindig tudtuk, hogy Feri egy konyhai zseni, amikor régi reggeleken kiszagoltunk a lakásból, és olyan illat terjengett, hogy reggelit kihagyva kértünk volna abból, ami náluk főtt. Amikor rákérdeztünk, hogy mit főzöl? És jött rá a válasz, hogy nyúlpaprikást Pabinak -na most Pabi , alias Pablo, a boxer kutyájuk volt- gondolkodás nélkül cseréltünk volna a derék ebbel.

Elég az hozzá, hogy Feri megtalálta a neki való elfoglaltságot.

Sajnos ő nem volt éppen a fedélzeten, családi napot tartott, de társa, aki aznap vitte a boltot, mindenben méltó párja.

hogy is van? egy kép száz szónál is többet mond.Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 129. Siesta (Kávézó) ne dőlj be a korábbi reklám tábláknak ahol pisztrángot, hekket, meg egyéb mást is kínálgatnak, nem az a hely az, ahova mégy , meg ne állj, ameddig nem találkozol azzal a táblával, hogy pisztráng 300 méterre .Már csak 300 méter, és ott vagy. Oda indultál. Ott csak piszrtáng van. De az aztán olyan, amilyennek csak el lehet képzelni.
A hely minősítése: jövünk még máskor is!
Ennek szellemében a húsvét vasárnapi családi ebédre már lefoglaltam az asztalt.

Jó hír, hogy május elsején Nagymaroson nyitnak egy új üzletet.

1 megjegyzés: