Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2010. szeptember 18., szombat

Marhapörkölt chilivel

1 kg. marhalábszár, vagy marhalapocka, vagy olyan hús, amiből marhapörköltet akarsz főzni
2 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
fél zöldpaprika
kb. fél liter víz
1 zacskó chilis babnak való Knorr fűszerkeverék

Ugyanúgy készítjük, mint a marhapörköltet, azaz a hagymát a zsírban megpirítjuk, a kockára vágott húst beletesszük, fehéredésig( ameddig a hús külső része nem válik fehéres színűvé a hőtől) pirítjuk együtt. Amikor minden oldalán már megpirult a hús, akkor kicsit megsózzuk ( tényleg csak egy kicsit, kb fél mokkáskanálnyi sóval) és felöntjük a vízzel. Annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el. Lassú tűzön főzzük, néha megkevergetve. Amikor majdnem kész, és még van alatta folyadék, akkor beleöntjük a Knorr chilis bab fűszerkeveréket, és elkeverjük.Összefőzzük, befejezzük a hús főzését és hagyjuk az ízeket összeérni.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Esetleg chilis babbal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése