Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. augusztus 4., szombat

Étteremkritika: Zazzi Solymáron, helyette: Ludwig és Mentési Jókenyér péksége

Akkora felhajtás volt körülöttük, hogy úgy gondoltuk, most hogy kicsit elült, hát elmehetnénk megkóstolni azokat a híres macaronokat.


Az ajtón egy nyomtatott cetli:
Tisztelt Vendégeink! CUKRÁSZDÁNK  2012. július 16-tól augusztus 23-ig NYÁRI SZÜNET  MIATT ZÁRVA TART! Szíves megértésüket köszönjük és kellemes nyarat kívánunk!

Hogy lehet az, hogy a szezon kellős közepén öt hétre, csak úgy bezárnak?
De mindez még hagyján, ki-ki saját üzletében úgy tart nyitva  vagy úgy van bezárva, ahogy csak akar.
De hogy lehet az, hogy mindezt a honlapjukon sehol se közlik?

Teljesen hiába mentünk ki Solymárra.

Nem igazán jó üzletpolitika ez. Én, nyilván ezek után, többet nem fogok ezért kiautózni, mégolyha csodás macaronokat is sütnek...
Hát ennyit Zazzi-ról.


Viszont, vigasz-ágon a mellettük levő pékségben csodás kenyérlángost ettünk a Ludwig és Mentési Jó kenyér pékség solymári üzletében. Na, azt viszont ajánlom mindenkinek! Friss, jó ízű, magyaros ízvilágú, pont akkora, amekkorával éppen jól lehet lakni, a kiszolgáló kedves és udvarias volt. A csomagolásra lehetne még egy kicsit jobban odafigyelni, a papír pocsék minőségű volt, átzsírosodott és nem volt gusztusos belőle enni. Pár csinos címkézett zacskó lehet, hogy pénzbe kerül, de olyan befektetés lenne, ami mindenképpen megérné.
Az italos hűtő majdnem üres volt, de mivel mi általában vizet iszunk, az pedig ott didergett benn, elégedettek voltunk.
Vettünk még kifliket és kenyeret is. És láss csodát, a kenyeret pont olyan vastagságú szeletekre vágta fele a szelető gépük, ahogyan azt egy átlag magyar, vajaskenyérnek szereti.

Ezek után  keresni fogom a Jó kenyér pékség üzleteit, és ott fogok vásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése