Mostanában cukrászdázós hangulat lehet nálunk. Tegnap ebéd után, a
gyors látogatáson nálunk lévő sógorommal, kávézni tortázni elmentünk a
Czinielbe. Én már a Római-parton sétálgatva, a kitelepült fagylalt
kimérésüknél nyaltam egy fagylaltot, - egy eper fagyit, ami mint
köztudomású hű de finom- majd a teraszukon, ami kellemes árnyas,
folytattuk kávézással sütizéssel én még további fagylaltozással.
Az
egy gombócot eper fagyit egy nagy tölcsérbe kaptam, aminek leesett az
aljára. Előbb körbe kellett rágni a tölcsért, hogy nyelvem hozzáférjen a
fagyihoz. Az eperfagyi nem volt az a mellbevágó pompás ízű csoda, amire
vágytam, vizes volt és gyengén eper ízű. Talán eperíz-azonos aromával
készülhetett.
A süteményválasztékból a Rigó Jancsi
vitte a pálmát nálunk, olyan volt, amilyennek lennie kell. A piskóta
finom, a csokikrém tejszínes és nem túl édes, a csokikalap pedig valódi
csokiból, selymes ízű, megfelelő állagú, viszonylag vastag, egyszóval
pompázatos volt. Mi, nagy Rigó Jancsi-fanok vagyunk és ez a sütemény
vitte azt a színvonalat, amit egy ilyen süteménytől az ember elvár.
(a kép a cukrászda honlapjáról került beillesztésre)
A kávék a legjobb olasz kávé hagyományait követve, szorosan a nyomdokában, szinte sarkára hágva lépdeltek.
A
fagylalt - nos az nem olasz, már ami a mennyiséget illeti sem, itt
szigorúan 4 dkg-os gombócok- a citrom fagyiban nem sikerült jól
elkeverni a citrompótlót, és pár falatban bennemaradt egy-egy göb, ami a
nem jól feloldódott citrompótló tömény savanyúságát adta, a görögdinnye
fagylalt pedig egy jellegtelen ízű pirosas színű akármi. Mindkét
illetve mind a három gyümölcsfagylalt erősen vizes volt. Commandante,
amikor szájába dugtam a dinnye fagylalt-kósoltóját nem is ismerte fel,
hogy mi akarna ez lenni? Találgatott, hogy tutti-frutti-e? Szóval nem
hozta a jóféle görögdinnye ízt.
A sütemény ötcsillagos, a kávé ötcsillagos, a fagylalt gyenge, vizes drága egycsillagos.
Szombat délután sütizni jó a Czinielnél!
Korábbi bejegyzés a Czinielről itt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése