Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. augusztus 19., vasárnap

Étterem kritika: Cziniel

Mostanában cukrászdázós hangulat lehet nálunk. Tegnap ebéd után, a gyors látogatáson nálunk lévő sógorommal, kávézni tortázni elmentünk a Czinielbe. Én már a Római-parton sétálgatva, a kitelepült fagylalt kimérésüknél nyaltam egy fagylaltot, - egy eper fagyit, ami mint köztudomású hű de finom- majd   a teraszukon, ami kellemes árnyas, folytattuk kávézással sütizéssel én  még további fagylaltozással.
Az egy gombócot eper fagyit egy  nagy tölcsérbe kaptam, aminek leesett az aljára. Előbb körbe kellett rágni a tölcsért, hogy nyelvem hozzáférjen a fagyihoz. Az eperfagyi nem volt az a mellbevágó pompás ízű csoda, amire vágytam, vizes volt és gyengén eper ízű. Talán eperíz-azonos aromával készülhetett.

A süteményválasztékból a Rigó Jancsi vitte a pálmát  nálunk, olyan volt, amilyennek lennie kell. A piskóta finom, a csokikrém tejszínes és  nem túl édes, a csokikalap pedig valódi csokiból, selymes ízű, megfelelő állagú, viszonylag vastag, egyszóval pompázatos volt. Mi, nagy Rigó Jancsi-fanok vagyunk és ez a sütemény vitte azt a színvonalat, amit egy ilyen süteménytől az ember elvár.

(a kép a cukrászda honlapjáról került beillesztésre)

A kávék a legjobb olasz kávé hagyományait követve, szorosan a nyomdokában, szinte sarkára hágva lépdeltek.

A fagylalt - nos az nem olasz, már ami a mennyiséget illeti sem, itt szigorúan 4 dkg-os gombócok- a citrom fagyiban nem sikerült jól elkeverni a citrompótlót, és pár falatban bennemaradt egy-egy göb, ami a nem jól feloldódott citrompótló tömény savanyúságát adta, a görögdinnye fagylalt pedig egy jellegtelen ízű pirosas színű akármi. Mindkét illetve mind a három  gyümölcsfagylalt erősen vizes volt. Commandante, amikor szájába dugtam a dinnye fagylalt-kósoltóját nem is ismerte fel, hogy mi akarna ez lenni?  Találgatott, hogy tutti-frutti-e? Szóval nem hozta a jóféle görögdinnye ízt.
A sütemény ötcsillagos, a kávé ötcsillagos, a fagylalt gyenge, vizes drága egycsillagos.

Szombat délután sütizni jó a Czinielnél!

Korábbi bejegyzés a Czinielről itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése