Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2012. szeptember 9., vasárnap

Tükörtojás

személyenként 2-3 tojás
egy evőkanál olíva olaj
egy kaliforniai paprika, vagy pritamin(paradicsom)paprika


A tojásokat megmosom.
A paprikát megmosom, egy határozott csavaró mozdulattal kiveszem a csumáját, és bő fél centis karikákat vágok belőle.
Az olajat felforrósítom, beleteszem a paprika szeleteket és -a tojásokat egyenként  egy csészébe ütöm, majd amikor látom, hogy a tojás jó, akkor - óvatosan beleöntöm a paprika karikákba- igyekezve, hogy ne folyjon ki sehol belőle. Ezt úgy lehet elérni, hogy a fehérjéből egy kicsit csurgatok a karika aljára és hagyom megszilárdulni, majd ezután öntöm bele a tojás többi részét. Megsózom és megsütöm a kívánt állag állag eléréséig.



Csak a nemzeti színek kedvéért uborkával, paradicsommal tálalom.


Azért kalifornai paprikát használok, mert ebből elég nagy átmérőjű karikákat tudok vágni, egyébként
bármilyen nagyméretű paprika jó hozzá.  Nekem most paradicsompaprika (pritamin) volt itthon. Természetesen bármilyen színű paprikából szép és izgalmas étel lesz.

Ha nem akarok dizájnos tükörtojást, akkor a paprika karikákat kihagyva, forró kiolajozott/zsírozott teflonba öntöm a tojásokat és megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése