Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2014. november 23., vasárnap

Pilisi Pisztráng - forever

Kedves barátunk  Dunabogdányon, töretlenül, igen  kiváló pisztrángot süt.
Évek hosszú során, szorgos, jó munkával, egyenletes kiváló minőség nyújtással, ismét csak sikerült bebizonyítani, hogy egy éttermet nem az tesz  népszerűvé, ha ötven  oldalas étlapja van, hanem az, ha ott azt kapod a mit vársz: kiváló ételt, jó és friss, útonjáróknak, vezetőknek alkalmas limonádét - bodzástól, rózsástól  meggyesig variálva- és gyors, udvaria,s kedves kiszolgálást.
Ez a Siesta Café Dunabogdányon.

Az étlap még mindig  elfér egy lapon, az itallap a másikon.
De a pisztráng nem fér el a tányéron, mert akkora a hal, a mellétálalt fél saláta,  fél krumpli.
A pisztráng maga egy mesés álom: hófehér húsú, zamatos, szemet-szájat gyönyörködtető.
A frissen füstölt pisztráng pedig még annál is jobb, mint amilyenre emlékeztem.

Ízeket nem tudok idevarázsolni, de tessék néhány kép:

1. kakukkfüves pisztráng salátával
2. füstölt pisztráng salátával
3. mandulás pisztráng fél salátával fél krumplival






Szóval itt nem változott semmi 2010 óta.
http://konyhaikezdetek.blogspot.hu/2010/03/pilisi-pisztrang.html

http://konyhaikezdetek.blogspot.hu/2010/04/pilisi-pisztrang-2.html

http://konyhaikezdetek.blogspot.hu/2011/03/tavaszi-pisztrangozas.htmlhttp://konyhaikezdetek.blogspot.hu/2011/03/tavaszi-pisztrangozas.html

Nos ezen idézett bejegyzések minden sorát fenntartom ma is, ugyanígy igaz minden!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése