Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2008. december 5., péntek

Forralt bor

egy üveg bor ( legyen jó minőségű) akár fehér, akár vörös
15 dkg. cukor ( 5 evőkanál)
1 rúd fahéj
5 szem szegfűszeg
2 szegfűbors
csipet őrölt bors
ha van 8-10 szem kardamom mag
két karika citrom szelet esetleg még két karika narancs

Az egészet összekevered, és gyorsan felforralod. Nem kell főznki, csak éppen forralni. Forrón bögrékbe szeded, és türelmetlenül várod, hogy ihatóra hűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése