Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2008. december 21., vasárnap

Toros káposzta

1kg bőrös sertés hús ( farka, füle, köröm is lehet benne)
nagyobb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
zöldpaprika
paradicsom
erős paprika (hogy kicsit csípős legyen)
két kanálnyi piros őrölt paprika

víz ( hogy ellepje a húst)
1 kg savanyú apró káposzta


A kb. 1 kg. bőrös sertés húsból pörköltet főzünk.
Kicsit hosszabb lével főzzük, mint egyébként szoktuk, és amikor a hús fél fővésben van, hozzátesszük a szintén egy kilónyi savanyú aprókáposztát.
Együtt főzzük meg.
A káposzta hozzátétele után már nem kavarjuk, hogy felül maradjon a káposzta.
Amikor a káposzta megfőtt, a hús is jó.
Vigyázzunk, hogy ne maradjon túl hosszú leve.
Tejföllel, és friss ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése