Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. január 30., péntek

Sült tengeri halfilé

1 zacskó mélyhűtött tengeri halfilé (legalább 500 gr.-os)
1 zacskó Kotányi Halak fűszerkeverék
3-4 evőkanál liszt
kb. 5 dkg vaj
1 dl olívaolaj
fél citrom leve + 5 dkg vaj
evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld

A halat kiolvasztod a hűtő rendes részében, papírtörlővel szárazra törlöd, és beszórod a fűszerkeverékkel. A serpenyőben felolvasztod a vajat és hozzáöntöd az olajat. A halat lisztbe forgatod, és beleteszed a forró zsíradékba. Vársz, nem tologatod, nem piszkálod a serpenyőben, amikor megsült az egyik oldala, kb. 3 -5 perc múlva, akkor lapáttal alányúlsz, és megfordítod. Amikor a másik oldala is megsült, akkor ismét megfordítod, és újra az első oldalt pirítod kissé. Amikor kész, kiveszed.
egy új edényben felolvasztod a vajat, de nem sütöd, és belecsavarod a fél citrom levét. Leveszed a tűzről, és belekevered a petrezselyemzöldet.
Főtt krumplival tálalod, és a sült halra kanalazol a citromos petrezselymes forró vajból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése