Üdvözlet az olvasónak

A receptek többsége kétszemélyes adagban készíthető a megadott mennyiségből. Ha nagyobb adagban készítenéd, akkor a mennyiséget értelemszerűen és arányosa növelni kell. Ahol többszemélyes adag jön ki a megadott hozzávalókból, azt ott jelzem. Ha nem találsz valamit, és szeretnéd megtudni, hogy mit, hogy kell csinálni, miből mennyit kell beletenni egy készülő ételbe, kérdezz bátran. Akár itt, bármelyik bejegyzéshez kapcsolható hozzászólásként, vagy e-mailben blholdkukacgmailpontcom címen.

2009. február 5., csütörtök

Csokis tallér, cookie

20 dkg 65%-os, olvasztott étcsokoládé
18 dkg cukor
2 db tojás
3 dkg olvasztott vaj
35 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
csipet só
8 dkg durvára tört mogyoró
10 dkg reszelt étcsokoládé
2 kiskanál nescafé, vagy egyerős szimpla kávé kb. fél deci


Begyújtjuk a sütőt.

A csokoládét olvasszuk meg. Közben a két tojást a cukorral kikeverjük, fehéredésig. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, 1 evőkanál forró vízben feloldott nescafét, vagy a kávét valamint az olvasztott csokoládét, és simára keverjük.

Egy külön edénybe szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, végül a durvára vágott mogyoróval és a csoki darabokkal együtt összekeverjük a csokis masszával. Mint a muffinokat, ezt sem kell „túldolgozni”, csak épp összekeverni.

Fél órára a hűtőbe tesszük.

Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A csokis masszából 1-2 púpos teáskanálnyi kupacokat kanalazunk úgy, hogy közöttük legalább 4-5 cm-nyi hely maradjon . Nedves kézzel lapos koronggá nyomogatjuk őket.

Két adagban kell sütni, de a masszát visszatesszük a hűtőbe.

Pontosan 11 percig süssük.

Ekkor még úgy néz ki, mintha még nem lenne kész, de ez így lesz jó. a 11.percben mindenképpen vedd ki, ne si, mert akkor süsd tovább, mert száraz lesz. Miközben hűl, még szilárdul. Kihűlés után lehet belőle enni.

Egy pohár hideg tejjel szuper!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése